Hőszigetelő rendszerek

Hőszigetelt klinkerlap burkolatok

Klinkerlap burkolat homlokzati hőszigetelő rendszeren

Tartós, megbízható, hibátlan klinkerlap burkolat akkor készülhet dryvit jellegű hőszigetelő rendszerre, ha a kivitelezési elveket maradéktalanul betartják.  Megfelelő dübelszám mellett - a klinkerlap burkolat akár 25 méter homlokzatmagasságig, maximum 20 cm szigetelésvastagságig, és akár 22 mm-es lapvastagságig is felragasztható.

 
  • A polisztirolhab/kőzetgyapot táblákat VAGY teljes hátfelületükön felragasztják a (vakolattal ellátott) sík háttérszerkezetre, VAGY megszakítatlan peremragasztással és közbenső pontragasztással ragasztják a durva hordozófelületre.
  • Legalább 160 g/m2 súlyú üvegszövet hálót ágyaznak be legalább 2 mm vastagságú tapaszolórétegbe.
  • A tapaszolás megszilárdulása után, a hálón keresztül 6-10 db/m2 acél beütőtüskés dübel kerül elhelyezésre úgy, hogy a felület a tányér alatt és körül kissé besüllyed.
  • A besüllyedt dübeltányérokat tapaszolóval átvonják.
  • Az aljzat síkhibáit lapragasztás közben nem lehet korrigálni, ezért az aljzat sík voltát feltétlenül ellenőrizni kell!

Hőszigetelőanyagként kizárólag a gyártók által erre a célra gyártott és minősített típusai jöhetnek szóba.

A tapaszolás vastagságára különösen kőzetgyapot tábláknál kell ügyelni. A felület kézi behatásra nem nyomódhat be észlelhető mértékben. Az üvegszövet háló átfedéses toldása éleknél, spalettáknál különösen fontos. A lapburkolat alá nem szükséges sarokerősítés a hőszigetelő rendszerhez.