Referencia épületek

Az épület ékes példa arra, hogy egy rusztikus falburkoló mennyire jól illeszthető a jelenlegi trendbe. Sőt, a szigorú vonalak és a hideg színek oldásával a lakóépület bensőségesebb, barátságosabb, melegebb miliőjének megteremtéséhez nagyban hozzájárul.

Az épület tisztaságot sugárzó, modern, ugyanakkor barátságos színvilágú homlokzatának köszönhetően kiemelkedik a környező kopott épületek közül.  Ez ráadásul költséghatékonyan, egy klasszikus Feldhaus lap alkalmazásával sikerült.

Kaposvártól délre épült meg ez az egyedi, impozáns katolikus épületegyüttes. A kialakítás egyszerre grandiózus és meghitt, hagyományos és korszerű. A beépített Feldhaus 343 kódú klinkerlap és a vele azonos megjelenésű Feldhaus 396 kódú klinkertégla ugyanezt nyújtja: megszokott, meleg vörös-barna tarka színvilág és modern, struktúrált felület.

Miskolcon kiviteleztük egy új iskolaépület homlokzati klinkerlap burkolatát. A tervező játékos, barátságos külsőt adott a funkcionális épülettömegnek, ehhez a meleg színvilágú, mozgalmas képet adó Keravette vörös átmenetes nevű lapot választotta. Ez a klasszikus, kedvelt típus ezen az épületen is remekül mutat.

Kispesten, a Kossuth téri park területén épült ez a modern vonalú, a környezetébe mégis tökéletesen illeszkedő pavilon. Bár méretét tekintve nem mondható nagynak, mégis maradandó értéket képviselő, egyedi épület. A homlokzati lap anyaga Nelissen Maassteen kézi vetésű burkolólap, a burkolat kivitelezését mi végeztük.

Két tömbből álló társasház homlokzatára került a Ströher vörös átmenetes nevű klinkerlapja. Ez a lap a kedvező árával, élénk, tarka színével ideális szűkebb költségvetésű épületek megjelenésének egyedivé, értékesebbé tételére. A kivitelezést cégünk végezte. 

Egy ipari épület több ütemben való bővítésénél kritérium volt az, hogy az új épületrészek téglaburkolata egyezzen meg a meglévővel. A Feldhaus cég a 480-as kódú burkolólapot speciális égetéssel enyhén tarkára gyártotta le, ezzel sikerült egészen megközelíteni a 25 éves meglévő burkolat színvilágát. A kivitelezést cégünk végezte.

Budaörs új postahivatalának homlokzatán a megjelenő anyagok harmónikus egésszé állnak össze, a különböző szürkés tónusok elegáns, modern homlokzati képet adnak. Bár a homlokzatok nem nagyok, az épület mégis jelentősnek, hangsúlyosnak látszik. A felhasznált burkolólap Nelissen gyártmány, a Cap grijs Nez nevű kézi vetésű lap. A kivitelezést cégünk végezte.

Óvodát, iskolát és sportcsarnokot magába foglaló épületegyüttes készült Szigetszentmiklóson. A homlokzati burkolat egyedi gyártású Feldhaus Sintra vörös-kékes tarka színű, rusztikus klinkerlapokból és téglákból áll, mindenütt sarokelemes élképzéssel. A kivitelezést cégünk végezte, az iskola homlokzatán a hőszigetelő rendszer is a mi munkánk.

Somogyban készült el ez a különleges komplexum. A domb gyomrában lévő kiállítóterem környékét támfalak által határolt pihenő- és kiállítási terek övezik. A támfalak burkolata Feldhaus 388 kódú, bordó-kékes-fekete színű klinkertégla, mely hozzájárul a monumentális, lenyűgöző építészeti hatás eléréséhez. A kivitelezést cégünk végezte.