Kapcsolat:+36 20 280 3566info@pothklinker.hu

Kiszellőztetett tégla homlokzatburkolat

Falazott tégla homlokzatburkolat

A kiszellőztetett tégla homlokzatburkolat az egyik legtartósabb, legigényesebb, legmasszívabb homlokzatburkolati alternatíva. Rendkívül hosszú élettartamú, 50-100 évig gondozásmentes, felújítási költséggel nem kell számolni. A tégla homlokzatburkolat színe nem fakul, sok-sok év után is legfeljebb a rákerült szennyeződést kell lemosni, hogy újra az eredeti friss színeiben pompázzon.  

A kiszellőztetett tégla homlokzatburkolat szinte minden más szerelt homlokzati rendszerrel szembeni komoly előnye a nagy hőcsillapítása. Ez azt jelenti, hogy az előtét téglafalazat nagy tömege és a kiszellőztetett légrés gondoskodik róla, hogy a főleg a nyári időszakra jellemző jelentős napi hőingás csak a külső épületburkot érintse. Az épület hőszigetelése és külső teherhordó falai nem melegszenek fel a direkt napsütés és a forró levegő hatására, így a beltér hőmérséklete sem nő meg napközben, ezért sokkal kevésbé vagy egyáltalán nincs szükség gépi hűtésre. A tégla homlokzatburkolat további előnye a hanggátlása, amely szintén a nagy tömegnek köszönhető.

A tégla homlokzatburkolat alapos tervezés és gondos kivitelezés esetén pajzsként tartja távol az épülettől a külvilág káros behatásait. A kiszellőztetett légrésbe extrém időjárási viszonyok között ugyan bejuthat némi víz (például erős széllel kísért felhőszakadásnál), de a hőszigetelést és a teherhordó falakat sosem éri akkora igénybevétel, mint például egy színvakolatas rendszernél, vagy egy nyílt fugás táblás rendszernél.

Célunk az, hogy a tőlünk vásárolt téglákat olyan színvonalú kivitelezéssel építsék be, amely garantálja a téglafal maradandó szépségét és tartósságát. Ennek érdekében vállaljuk a téglaburkolat kivitelezését saját kapacitásainkkal és saját mérnöki támogatásunkkal.

A téglaburkolathoz szükséges további anyagokat, így a falazóhabarcsot, a korrózióálló acél tartóelemeket, a rozsdamentes bekötőpálcákat és a mozgási fuga képzéséhez szükséges tömítőanyagot is biztosítjuk. Saját kivitelezés esetén a tartószerkezeteket megtervezzük, legyártjuk és beépítjük.

A tégla homlokzatburkolatok specialistájaként homlokzati klinkerlapokat, homlokzatburkoló klinkertéglákat, kézi vetésű burkolótéglákat, fagyálló natúr és mázas klinker padlólapokat, valamint klinker térburkoló téglákat kínálunk. 

Várjuk Szigetszentmiklóson lévő központunkban, az ország legnagyobb natúr kerámiaburkolat bemutatótermében. Segítünk az anyagok kiválasztásában és a műszaki részletek kidolgozásában. Sokféle anyag raktárról, azonnal elszállítható.

Falazott téglaburkolatok és ragasztott klinkerlapka homlokzatok szakszerű kivitelezését is vállaljuk, saját profi előkészítő és kivitelező csapattal.